Πολιτισμός και κοινωνική προσφορά από το ωδείο Κόψας

2342356_42

 

Συναυλία κλασικής μουσικής διοργανώνει το ωδείο το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Ραχάτι

Διονύσης Βοργιάς

“Έχουμε μαθητές από τρεισήμισι ως …εβδομήντα ετών”, μας λέει ο Δημήτρης Κόψας, ιδιοκτήτης του ομώνυμου ωδείου στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, και σας καλεί να δείτε από κοντά την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο ωδείο, στην φιλανθρωπική συναυλία του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Ραχάτι.
Πιο συγκεκριμένα, το ωδείο Κόψας συμμετέχει στην εθελοντική δράση Κομοτηναίων “Ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα”. Σχετικά μας ενημερώνει ο κος Κόψας: “Η Άρτεμις Τσολάκη μας έκανε την πρόσκληση να συμμετέχουμε σε έναν τόσο ευγενή σκοπό. Εμείς δεχθήκαμε αμέσως και σκεφτήκαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμμετάσχουμε.

Τελικά αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μία κλασική βραδιά, με πιάνο, βιολί, τσέλο, κλαρινέτο, τραγούδι και βεβαίως με την παιδική χορωδία που συμμετέχει. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην συγκέντρωση τροφίμων, γι’ αυτό και στο ωδείο μας υπάρχει αυτές τις ημέρες ο σάκος του Άη Βασίλη που μπορεί ο καθένας να τον γεμίσει. Τα παιδιά από το Ραχάτι προθυμοποιήθηκαν άμεσα να μας βοηθήσουν στον σκοπό”.
Πληροφορίες συναυλίας:
Συναυλία Κλασσικής-Έντεχνης μουσικής από το Ωδείο Δ. Κόψα
Θα ακουστούν έργα από R. Schumann – Camille Saint – Saens – Maria Theresia von Paradis -J.B. Breval – J.F. Handel – F. Mendessohn-M. Χατζηδάκις

Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Νέλλη Σταχοσίδου
Τσέλο: Δέσποινα Λεωντζάκου (Φιλική συμμετοχή)
Κλαρινέτο: Λεύκη Σαραντινού
Φωνή: Λεύκη Σαραντινού

Ορχήστρα:
Πιάνο: Αναστασία Σουσανίδου
Βιολί: Μαρία Αγγελίδου-Γιάννα Σαπρανίδου
Κλαρινέτο: Λεύκη Σαραντινού
Τσέλο: Δέσποινα Λεωντζάκου (φιλική συμμετοχή)

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Ωδείου-Διεύθυνση Χορωδίας: Νέλλη Σταχοσίδου
Σάββατο 19.00 στο Ραχάτι (Ηροδότου 3)
Δ. Κόψας: “Καλύπτουμε τα πάντα από μουσική”
Πολλά είναι και φέτος τα τμήματα που λειτουργεί το ωδείο. Εκεί μαθαίνετε κλασικά όργανα, όπως πιάνο, κλαρινέτο, βιολί, κιθάρα, μοντέρνα όργανα όπως ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς, ηλεκτρικό μπάσο, ακουστική κιθάρα, παραδοσιακά όργανα όπως καβάλι, γκάιντα, κλαρίνο.
Ο κος Κόψας μας εξηγεί ότι το ωδείο καλύπτει τα πάντα από μουσική, ενώ λειτουργεί και σχολή ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων, αλλά και τμήμα χορωδίας. Ειδική αναφορά κάνει ο Δημήτρης Κόψας στο πρωτοποριακό τμήμα μουσικής προπαιδείας που συνδυάζει μουσική και παιχνίδι.
“Τα παιδιά αρχίζουν από τρεισήμισι ως έξι ετών, οπότε και ξεκινούν όργανο. Είναι μία πρώτη επαφή των παιδιών με τη μουσική. Δεν μαθαίνουν κάποιο όργανο, αλλά μαθαίνουν πολλά πράγματα για την μουσική και συγχρόνως διασκεδάζουν γιατί το μάθημα γίνεται σε στυλ παιχνιδιού”, μας λέει για το τμήμα, αλλά δεν ξεχνάει και τους μεγαλύτερους ηλικιακά μαθητές: “Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία. Έχουμε μαθητές ακόμη και 70 ετών, κυρίως σε βυζαντινή μουσική”.

πηγή: www.xronos.gr