Συναυλία Ωδείου Δ. Κόψα

Συναυλία Ωδείου Δ. Κόψα
@B

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2006 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην RΕΧ) η μαθητική συναυλία του Ωδείου Δ. ΚΟΨΑ. Μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα, οι μικροί μαθητές ενθουσίασαν με τις εκτελέσεις τους γονείς και πολυπληθές κοινό που τούς χειροκρότησε με ενθουσιασμό επικροτώντας την προσπάθειά τους.

Το Ωδείο του Δ. Κόψα λειτουργεί από το 1998 με τμήματα για ανώτερα θεωρητικά, βυζαντινή μουσική, βιολί, μπουζούκι, κλαρινέτο, πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς.

Στη συναυλία συμμετείχαν μαθητές από όλα τα τμήματα του ωδείου, ηλικίας από 7 έως 50 ετών. Παρουσιάστηκαν ατομικές εκτελέσεις σε πιάνο, βιολί, κλαρινέτο, κιθάρα, μπουζούκι, αρμόνιο ενώ το κοινό χειροκρότησε θερμά και τη Βυζαντινή χορωδία του Ωδείου. Ακούστηκαν κλασσικά έργα των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Grieg. Στο παραδοσιακό κομμάτι του προγράμματος ακούστηκε το γνωστό «Στο ‘πα και στο ξαναλέω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χοράρχης της Βυζαντινής χορωδίας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής, Γρηγόρης Παπαγιάννης. Στη Βυζαντινή χορωδία υπήρχε και γυναικεία παρουσία, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον και των γυναικών για τη βυζαντινή μουσική.

Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό αποχώρησε ικανοποιημένο ανανεώνοντας το καλλιτεχνικό τους ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά.

από την εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ