Εκπλήξεις στο κλασσικό τραγούδι

Oταν τα παιδιά του Ωδείου Κόψα μεγαλουργούν

xronos10_03_2015_01

Μια έξοχη βραδιά, μια μυσταγωγία στο κλασσικό τραγούδι έζησε το κοινό στο Μέγαρο Παπανικολάου παρακολουθώντας την βραδιά αφιέρωμα στο κλασσικό τραγούδι του Ωδείου Δημήτρη Κόψα. Φωνές κι ερμηνείες αποκάλυψη, ταλέντα αληθινά παρέλασαν από την σκηνή βγάζοντας ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων που επιμελήθηκε η δασκάλα του τμήματος Άννα Ταξίδου που έδωσε την ευκαιρία σε μικρά παιδιά σε εφήβους και μεγαλύτερους να αναδείξουν τις δυνατότητές τους μέσα από μια ποικιλία σε άριες, νανουρίσματα, οπερέτες και αποσπάσματα από γνωστά μιούζικαλ της διεθνής σκηνής.

xronos10_03_2015_02Το κλείσιμο πιο θεατρικό με αναβίωση σκηνών από όπερες έδωσε την δυνατότητα στο κοινό να πάρει μια γεύση των όσων ευρηματικών και όμορφων συμβαίνουν στο Ωδείο αυτό. Η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη αλλά ειλικρινά τέτοιες προσπάθειες πρέπει να τις γεύονται πολλοί περισσότεροι και κυρίως όσοι σπουδάζουν συνειδητά μουσική όπως οι του μουσικού σχολείου για να βλέπουν την καλλιτεχνική όσμωση που μπορεί να επιτευχθεί. Δημοσιεύουμε τα ονόματα των παιδιών που συμμετείχαν κι έδωσαν την ψυχή τους  στην συναυλία του κλασσικού τραγουδιού που δείχνει ότι έχουμε μια πόλη με πολύ ενδιαφέρον έμψυχο υλικό που μπορεί να μεγαλουργήσει. Ιδιαίτερα εύστοχο όλο το σενάριο της εκδήλωσης με τις επεξηγηματικές αναφορές πριν από κάθε εμφάνιση που σε έβαζαν στο κλίμα  σε έργα των Μότσαρτ, Βέρντι, Παργκολέσι, Πουτσίνι, Οφενμπαχ, Λεχάρ, Σούμαν κι άλλων…

xronos10_03_2015_03Στη συναυλία πήραν μέρος: Μαθητές κλασικού τραγουδιού: Μαρία Αλεβίζου, Σταυρούλα Αλεβίζου, Γιάννης Αμπατζίδης, Μαριλία Βελέντζα, Αθηνά Γιαγτζόγλου, Ραφαέλα Μιχαηλίδου, Γκίκας Μιχαήλος, Χρυσάνθη Μύτζαρι, Γιώργος Παντσουράκης, Κώστας Παρδάλης, Κατερίνα Στραταριδάκη, Μαρίνα Τζίκου, Νικολέτα Τσιγκούροβα. Φοιτήτρια μεταπτυχιακών σπουδών Σχολής Όπερας Στουτγκάρδης: Μαρία Ταξίδου. Συνοδεία: Τατιάνα Ταξίδου, δασκάλα πιάνου του ωδείου Δ. Κόψα, παρουσιάστρια: Διαλεχτή Μοσχοπούλου, καθηγήτρια Γερμανικών. Το φινάλε ήταν με μια αγκαλιά λουλούδια σε όλους!

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=96699