180 μαθητές του Ωδείου Δ. Κόψα ανέβηκαν στη σκηνή του ΡΕΞ

Στο πλαίσιο του 3ου Πολιτιστικού Διημέρου του Ωδείου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

180 μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου Δ. Κόψα ανέβηκαν κατά τη διάρκεια του 3ουΠολιτιστικού Διημέρου του Ωδείου στη σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου – ΡΕΞ, το διήμερο 27 και 28 Μαΐου, παρουσιάζοντας τη δουλειά της φετινής χρονιάς.

Η χρονιά στο Ωδείο Δ.Κόψα έκλεισε ως είθισται με το πολιτιστικό αυτό διήμερο, μία γιορτή της μουσικής στην ουσία,  η οποία πραγματοποιήθηκε με δύο μεγάλες συναυλίες, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα.

Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη συναυλία περιελάμβαναν μεγάλη ποικιλία από ατομικές και ομαδικές εκτελέσεις, ενώ παρουσιάστηκαν έργα για βιολί, πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα, μπουζούκι, κλαρινέτο, τρομπέτα, παραδοσιακό καβάλι, αποσπάσματα όπερας, φωνητικά σύνολα καθώς και σύνολα εγχόρδων αλλά και πνευστών.

Ο στόχος των συναυλιακών αυτών διημέρων σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου κ. Δημήτρη Κόψα, είναι διττός. Αφενός μεν για να παρουσιάσουν οι μαθητές του ωδείου την πρόοδο και την προσπάθεια τους αλλά και να αποκομίσουν την πολύ σημαντική και χρήσιμη εμπειρία του να παίζεις μπροστά στο κοινό.

Πέραν ωστόσο των όσων κερδίζουν όντας πάνω στη σκηνή, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ωδείου, οι συναυλιακές αυτές βραδιές προσφέρουν τη δυνατότητα και στο κοινό που τις παρακολουθεί, να ψυχαγωγηθεί μέσα από καλή κλασική και σύγχρονη μουσική, προερχόμενη μάλιστα από τα νεαρά  ταλέντα του τόπου.

Πηγή paratiritis.gr