Μία μελωδική χριστουγεννιάτικη συναυλία στην Αλεξανδρούπολη

Ωδείο Κόψας

Επάξια εκπροσώπησε την Κομοτηνή το Ωδείο Κόψα, σε ανοιχτή εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Ένα εντυπωσιακό μουσικό διήμερο, γεμάτο παιδικές και νεανικές φωνές των χορωδιών που συμμετείχαν στο 4ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο πνευματικό κέντρο της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η περιφερειακή ενότητα Έβρου διοργάνωσε το χριστουγεννιάτικο χορωδιακό φεστιβάλ νέων, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον ως δράση που αναδεικνύει τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου. Συμμετείχαν εννιά χορωδίες, οκτώ εκ των οποίων από τον Έβρο και μία από τη Ροδόπη. Έτσι, την Κομοτηνή και το νομό επάξια εκπροσώπησε η χορωδία ωδείου «Φαέθων» – ωδείου «Κόψα» Κομοτηνής. Αναλυτικά, συμμετείχαν οι χορωδίες:

Χορωδία 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Χορωδία Μουσικής Σχολής «Ηχόχρωμα». Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης. Χορωδία 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με Λυκειακές Τάξεις. Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Φερών. Χορωδία Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου «Χριστός Σωτήρ». Χορωδία ωδείου «Φαέθων» – Ωδείου «Κόψα» Κομοτηνής.

Κατά τον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς – και εμπνευστής του φεστιβάλ – ανέδειξε πως “το φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό, σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου”. Κατά την εκδήλωση, εννιά παιδικές και νεανικές χορωδίες και 300 χορωδοί “πλημμύρισαν” την σκηνή μεταφέροντας με τις μελωδικές φωνές τους το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, δημιουργώντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα και κλασικά εορταστικά τραγούδια, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών – χορωδών τους.

Στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο πνευματικό κέντρο το ειλικρινές και αυθόρμητο χειροκρότημα υπήρξε η μεγαλύτερη ανταμοιβή και ικανοποίηση για τον κόπο των χορωδών και των μαέστρων τους που μαζί με τις ορχήστρες συνεπήραν στους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς τους όσους βρέθηκαν εκεί. Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο βουλευτής Έβρου Δημήτρης Ρίζος, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, ο πρόεδρος της ένωσης πολιτιστικών φορέων Έβρου Δημήτρης Κελεμίδης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης.

πηγή: www.xronos.gr