Εορταστικές συναυλίες από το ωδείο Δ. Κόψα

Μαζί με ευχές για καλές γιορτές

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε συνεχίστηκε η σειρά των εορταστικών συναυλιών του ωδείου Δ. Κόψα. Τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά και την πρόοδο τους μέσα σε ένα γιορτινό και χαρούμενο κλίμα. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο η εκδήλωση ξεκίνησε από το τμήμα κλασικής κιθάρας υπό την επίβλεψη του Τάσου Λύρατζη. Ακολούθησε το τμήμα μονωδίας (κλασικό τραγούδι), τα πνευστά και στο τέλος παρουσιάστηκε η παιδική χορωδία του ωδείου υπό τη διεύθυνση της Λεύκης Σαραντινού. Στο πιάνο συνόδευε ο Σάκης Βαργεμτζίδης και στο κλαρινέτο η Μάγδα Φυτιλά.

Την επόμενη μέρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου, τη σκυτάλη των μουσικών εκδηλώσεων πήραν οι μικροί μαθητές του ωδείου από τα τμήματα μουσικής προπαιδείας. Οι μικροί μουσικοί ηλικίας 4-6 ετών, ενθουσίασαν το κοινό με τις γνώσεις και τις μουσικές τους δεξιότητες. Μαζί τους παρουσιάστηκε και η ορχήστρα εγχόρδων (βιολιών) του ωδείου. Στη συνοδεία του πιάνου ήταν η Χριστίνα Μιχαηλίδου. Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στο πρόσωπο της Μαρίας Αγγελίδου, υπεύθυνης του τμήματος προπαιδείας και ορχήστρας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, Δημήτρης Κόψας ευχήθηκε καλές γιορτές και υποσχέθηκε πως και η επόμενη χρονιά θα είναι γεμάτη μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες!

Πηγή xronos.gr