Το ετήσιο συναυλιακό διήμερο του Ωδείου Κόψα κέρδισε και φέτος χειροκρότημα και εντυπώσεις

Εκατό (!) περίπου μαθητές του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής, συμμετείχαν στην καθιερωμένη ετήσια συναυλία του, σε ένα μοναδικό πολιτιστικό διήμερο που πλημμύρισε την πόλη με μουσική και νιάτα.

inkomotini004

Το Ωδείο Κόψα Κομοτηνής, σταθερά στην κορυφή του χώρου της μουσικής εκπαίδευσης στην περιοχή, έχει επεκτείνει από πέρυσι την κατ’ έτος παρουσίαση του έργου του κατά μία μέρα, καθώς ο αριθμός των μαθητών του σημειώνει συνεχόμενη αύξηση· γεγονός που καταδεικνύει αφενός τη στροφή της νεολαίας κατά τα τελευταία χρόνια περισσότερο στη μουσική και δη στην έντεχνη, αφετέρου την εμπιστοσύνη των γονιών στο συγκεκριμένο Ωδείο.

Νεαρές και νεαροί μουσικοί πήραν τη θέση τους στη σκηνή του Ιδρύματος Παπανικολάου, και παρουσίασαν την πρόοδό τους αποσπώντας δικαίως θερμό χειροκρότημα και ευχές από το κοινό.

Ερμήνευσαν σειρά γνωστών κλασσικών έργων, με Κιθάρα, Βιολί, Μπουζούκι, Πιάνο, Αρμόνιο, Τρομπέτα και Καβάλι, ενώ δεν έλειψε η μονωδία, η παιδική χορωδία και το παραδοσιακό χρώμα.

Πολλά συγχαρητήρια φυσικά έλαβαν και οι άξιοι δάσκαλοι των παιδιών, Αναστάσιος Λύρατζης, Ευάγγελος Καψάλης, Γιώργος Ζαφειρίδης, Νέλλη Σταχοσίδου, Άννα Ταξίδου, Ηλέκτρα Εφραιμίδου, Χριστίνα Μιχαηλίδου, Ρούλα Κυριακάκη, Τατιάνα Ταξίδου, Καρίνα Σαρίδου, Δημήτρης Κόψας, Νίκος Ιερώνυμος.

Η διοργάνωση, όπως επισημαίνει και ο Διευθυντής του Ωδείου, κ. Δημήτρης Κόψας, δίνει ένα ακόμη εφόδια στα παιδιά: Να βιώσουν την εμπειρία της παρουσίας τους ενώπιον κοινού. 

 

πηγή: http://inkomotini.gr