Συναυλιακό διήμερο από το Ωδείο Κόψα Κομοτηνής

– Φυτώριο των αυριανών μουσικών ταλέντων του τόπου, το Ωδείο Κόψα Κομοτηνής ξεχωρίζει…μετά μουσικής.

Δύο ακόμη υπέροχα μουσικά απογεύματα, προσέφερε το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Μαΐου στο φιλόμουσο κοινό της πόλης, το Ωδείο Κόψα Κομοτηνής.

inkomotini002

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση και της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς, στη σκηνή του Ιδρύματος Παπανικολάου, εμφανίστηκαν 140 μαθήτριες και μαθητές του ωδείου, παρουσιάζοντας το υψηλό επίπεδο της μουσικής παιδείας που λαμβάνουν από τους δέκα καθηγητές τους.

Το Σάββατο, το πρόγραμμα περιλάμβανε αποδόσεις με αρμόνιο, πιάνο, βιολί, μπουζούκι και κιθάρα.

Την Κυριακή, εκτός από τις αποδόσεις με βιολί, πιάνο, τρομπέτα, καβάλι και κιθάρα, παρουσιάστηκαν επίσης μονωδίες, ντουέτα και τρίο, καθώς και η παιδική και η βυζαντινή χορωδία του ωδείου.

inkomotini001Το Ωδείο Κόψα συνηθίζει να διοργανώνει εκδηλώσεις παρουσιάζοντας τη δουλειά και το έργο του, και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στην περιοχή. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε άρτια εκπαίδευση αλλά και να αναδεικνύουμε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η μουσική παιδεία στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών», σημειώνει ο Διευθυντής του κ. Δημήτρης Κόψας. Πάντως, επειδή η μουσική είναι για όλους, έχει τη δική του σημασία και το γεγονός, ότι το ωδείο Κόψα εμπιστεύονται και πολλοί ενήλικες για την ενασχόλησή τους με τη μουσική. Τέλος, αξιοσημείωτο επίσης, ότι στο ωδείο Κόψα, με σκοπό την ανάδειξη και της παράδοσης, διδάσκονται γκάιντα, παραδοσιακό κλαρίνο και καβάλι.

Πηγή: http://www.inkomotini.gr