Σε κορυφαίο μουσικό γεγονός θα συμμετάσχει το Ωδείο Κόψα Κομοτηνής

Η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Magnificat RV610 του Antonio Vivaldi, περίπου τριακόσια χρόνια μετά τη σύνθεσή του, θα παρουσιαστεί στην Αλεξανδρούπολη, σε μια συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εν όψει της εορτής του Πάσχα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

inkomotini003Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, περιλαμβάνει έργα των Vivaldi, Mozart, Schubert και άλλων σημαντικών μουσουργών, και χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη ποικιλομορφία των αποδιδόμενων έργων και την πληθώρα των συμμετεχόντων μουσικών συντελεστών.

Μεταξύ άλλων θα ερμηνευθούν αριστουργήματα της δυτικής μουσικής, όπως το Ave Maria του Schubert και το Ave verum corpus του Mozart, αλλά και μελωδίες από τον χώρο της ανατολικής εκκλησίας, όπως αυτές που ψάλλονται κατά τις λιτανείες στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Συμμετέχουν ως σολίστ, η Στέλλα Αδαμίδου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα και ο Βαγγέλης Μάμμος, καθώς και η Μεικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης και του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τρικούπη.